Nieuws

Geplaatst op: 26-06-15

Touwtrekken tijdens de sportdag 27 juni

Op zoek naar een leuke, gezellige en passende bewegingsactiviteit? Dan moet u op zaterdag 27 juni naar het Juliana sportpark komen. Verschillende sportverenigingen, instanties en ondernemers presenteren zich op en rond het sportpark. Voor jong en oud is er voldoende te doen!

 
 

Geplaatst op: 26-06-15

De sterkste met een prijs, wie durft?

Touwtrekvereniging De Noormannen ontvangen u graag tussen 11:00 en 15:00 op het Juliana sportpark (langs de Koningin Julianaweg naast het zwembad), waar diverse activiteiten, gezelligheid en touwtrekdemonstraties voor jong en oud staan gepland. Ook is er een prijs te winnen voor diegene die het zwaarste gewicht omhoog kan trekken! De winnaar krijgt het getrokken gewicht minus zijn eigen gewicht in harde euro’s als prijs mee.

 
 

Geplaatst op: 14-09-13

WK Westlands kampioenschap

Ook eens aan het langste eind trekken? Op zaterdag 28 september vindt het jaarlijkse Westlandse Kampioenschap touwtrekken plaats bij Touwtrekvereniging De Noormannen. Naast getrainde teams vanuit de regio en daar buiten, zullen ook veel ongetrainde recreantenteams de stoute en stevige schoenen aandoen om aan het langste eind te trekken. Ongetrainde teams, bestaande uit vijf dames of vijf heren, kunnen zich aanmelden voor 25 september bij ttvnoormannen@outlook.com of door te bellen naar 06-41999581. Om 14.00 uur wordt gestart met de wedstrijden. Voor de kinderen is er ook een springkussen aanwezig. Touwtrekvereniging De Noormannen is te vinden langs de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande naast het zwembad.

 
 

Geplaatst op: 02-08-13

Geen training 2 augustus

Een mooie wedstrijd gehad in Koudekerk ad Rijn. Maar door deze wedstrijd op 1 augustus is er geen training op 2 augustus.

 
 

Geplaatst op: 15-07-13

Contactgegevens

Paar keer mee trainen? Of een keer komen kijken? Dat kan. De donderdag avond na 20:00 uur zijn de Noormannen op de touwtrekclub. Ook te contact op het telefoonnummer 06-41999581 of te mailen naar info@noormannen.com

 
 

Geplaatst op: 15-07-13

Youtube Noormannen promo film!

Zoek op ''Noormannen'' op Youtube en krijg een impressie van het wedstrijd touwtrekken. Weergegeven onder de titel TTV de Noormannen

 
 

Geplaatst op: 13-07-13

Sterkste man van 's-Gravenzande

Wie is de sterkste man van 's-Gravenzande? Een spannende strijd voor de aantal te trekken kilogrammen. Met succes en vele leuke reacties hebben de Noormannen op 12 en 13 juli op de braderie gestaan. De winnaar heeft 450 kg getrokken aan de trekstelling! Complete uitslag binnenkort bekend.

 
 

Geplaatst op: 23-04-13

Foto's competitiedag Maasland

Vanwege een storing met het fotoprogramma zijn de foto's van de eerste competitiedag in Maasland ergens anders ondergebracht. Je kunt ze vinden via http://www.mijnalbum.nl/Album=CIDLJFSM

 
 

Geplaatst op: 24-01-12

Foto's Touwtrekken in de Tent!

I.v.m. problemen met het fotoprogramma zijn de foto's van Touwtrekken in de Tent 2012 even tijdelijk ondergebracht.
Bekijk de wedstrijden: http://www.mijnalbum.nl/Album=BPBMG8X6

Het feestje na afloop kun je hier bekijken http://www.mijnalbum.nl/Album=AXSRXNGE

 
 

Geplaatst op: 06-11-11

Twee keer in de kas

Het jaarlijks toernooi van touwtrekken in de kas heeft geen prijzen opgeleverd. In de getrainde poule konden de Coniferenrukkers niet overtuigen en kwamen niet tot een winstpunt. Winnaar was de Spoortrekkers I die knap waren opgewassen tegenover oa. Westland Team, Gelderwoudse en Streefkerk. In de poule daaronder mocht Last Man Standing de krachten meten. Na een goed begin tegen Komtie dan hé werden er wat partijen onnodig verloren en was een podiumplaats niet meer haalbaar. De wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar Volle Pijp was er één om niet te vergeten. Het ging alle kanten op en er was nog een half metertje te gaan toen de ploeg alsnog instortte. Een spannende wedstrijd, maar helaas geen punten. Na afloop was het nog lang gezellig in de kas, waar de organisatie het weer goed voor elkaar had.

Een week later mocht er weer aangetreden worden in een kas. Deze keer op de Zuidhollandse eilanden. De ploeg van Last Man Standing werd nu overtuigend winnaar. Toch nog een prijs dus in een kas. We zijn nog in afwachting van foto's van beide toernooien.

 
 

Geplaatst op: 26-09-11

Westlands Kampioenschap touwtrekken

Prachtig weer, heerlijk zonnetje, 17 ploegen en veel toeschouwers. Met een hele bus vol uit Hoevelaken zat de touwtrekstemming er goed in tijdens het Westlands kampioenschap touwtrekken. Rond half drie begon het toernooi en kwart voor vijf waren de laatste wedstrijden. Er werd op drie touwen touwgetrokken. Hieronder de uitslag:

Poule A:
1 Decoratiebeton
2 Spoortrekkers
3 Decoratiebeton jeugd

Poule B:
1 Volle Pijp
2 Komtie Vogels
3 Last Man Standing

Poule C:
1 Globetrotters
2 Pieperschillers
3 Triomaatjes

Damespoule:
1 Trek zich terug
2 Spoortrekkers dames

De organisatie kan terugkijken op een mooie middag en wil bij deze iedereen bedanken die aanwezig was.

 
 

Geplaatst op: 17-09-11

Tweede plaats in Maasland

Op het jaarlijks Welvreugdtoernooi in Maasland is een combinatieploeg van Last Man, Bunder en Coniferenrukkers afgelopen vrijdag tweede geworden, achter de organiserende ploeg van Welvreugd. Ondanks het droge weer werd het grasveld zo opengetrokken, dat het ook hier weer een glibberbaan werd. Mede hierdoor waren het geen mooie, maar wel spannende wedstrijden. Derde werd de ploeg van Komtie dan hé.

 
 

Geplaatst op: 28-08-11

Vijfde competitiedag Gewest West

De laatste competitiedag mochten wij organiseren. Het had eigenlijk een mooie dag moeten zijn, maar alles viel letterlijk in het water. Regen, modderbanen en een tegenvallend aantal ploegen. Dat het dan ook op touwtrekgebied totaal niet liep, was dan ook zeer teleurstellend deze avond. Geen één winstpuntje viel er te noteren. Gelukkig waren er wel complimenten over het erepodium. Streefkerk wist verrassend deze avond te winnen.

 
 

Geplaatst op: 08-08-11

Derde tijdens de Bradelier

Op 4 augustus j.l. was het weer bradeliertijd. In het vrij losse zand is dit meestal een touwtrekworstelwedstrijd en zijn er geen korte wedstrijden te noteren. Zo ook nu weer. De Coniferenrukkers mochten in de zwaarste poule aantreden tegen R/J techniek, het Lamme Handje en de Hoveniers. Tegen eerstgenoemde ploegen werden er twee overwinningen genoteerd, zodat de beslissende wedstrijd tegen de Hoveniers ook voor beide ploegen echt beslissend was om door te gaan naar de halve finales. Na een wedstrijd van rond de 5 minuten waren het echter de Hoveniers die de overwinning binnensleepten. Roland deed nog in een combinatieteam mee, won twee wedstrijden, maar kwam helaas niet door de voorronde. In poule B was het combinatieteam van Last Man Standing/Bunder die alle poulewedstrijden wisten te winnen. Hierna mochten zij het in de halve finale tegen de Hoveniers proberen. De ploeg was goed op weg, tot een halve meter voor het einde de machine stopte. De Hoveniers behaalden alsnog de overwinning. In de strijd om de derde plaats was Last Man Standing op tijd hersteld en werd de beker veilig gesteld. In de finale wist uiteindelijk Komtie dan hé de moegestreden Hoveniers te verslaan.

 
 

Geplaatst op: 04-07-11

Eerste plaats in Ter Heijde

Een combinatieploeg van Last Man Standing en de Bunder is op zaterdag 2 juli eerste geworden in Ter Heijde. Met een deelnemersveld van 6 ploegen was het deze keer niet zo druk als vroeger in het dorpje. Na goede overwinningen op oa. Rita Hovink fanclub en het Lamme Handje mochten de jongens de eerste prijs in ontvangst nemen. Goed gedaan!

 
 

Geplaatst op: 12-06-11

Touwtrekken bij de Spoortrekkers

Op zaterdag 11 juni was het dan weer zover. Met de bus naar onze vrienden in Hoevelaken. Rond een uur of 1 hadden zich zo'n 30 westlandse touwtrekkers zich verzameld. Om 15.00 uur begonnen de wedstrijden. De Coniferenrukkers zaten in de zware topklasse. Een vijfde plaats na een overwinning tegen Spoortrekkers 2 leverde helaas geen kruisfinale op. In de gevorderde klasse deed de Bunder het goed. Vijf overwinningen en een gelijkspel leverde een gedeelde tweede plaats op. Hierdoor was een beslissingswedstrijd noodzakelijk tegen de Achteruut Boeren. Deze ging helaas verloren. Toch nog een derde plaats. In diezelfde klasse hadden de ploegen van Quartel en Rita Hovink het moeilijk. Respectievelijk een zesde en zevende plaats was het eindresultaat. Bij de dames behaalden de Krachtpatsers een tweede plaats en zodoende gingen we met twee bekers weer de (kwi)bus in richting het Westland. In diezelfde bus werd uiteraard nog een feestje gevierd. Benieuwd naar de foto's? Kijk dan snel bij foto's 2011.

 
 

Geplaatst op: 29-05-11

Zomercompetitie 2011

Na ruim 3 jaar konden we gelukkig weer een 8-tal inschrijven voor de zomercompetitie. Met enkele nieuwe jongens en de oude garde die bijna anderhalf jaar geen competitiewedstrijd had gedraaid wisten we dat het wel een zwaar jaar zou worden. Op de eerste competitiedag in Maasland bleek dat wel. Tegen een heleboel ploegen weinig in te brengen en als je dan ook nog tegen enkele combiploegen staat die bestaan uit 9 of 10 touwtrekkers valt dat ook niet mee. Helaas geen punten deze avond. De tweede competitiedag was in Muiden bij Vechtlust. Ondanks de droogte werd de grond snel open getrokken en konden we ons in ieder geval beter vastzetten in de ontstane kuilen. In tegenstelling tot de vorige keer konden we ons beter verweren en duurden de partijen in ieder geval wat langer. Maar ook deze avond puntloos. Dan moest het de derde avond in Streefkerk maar gebeuren. Op een gesproeid veld (werd wel gladder naarmate de avond vorderde) konden we ons lekker vastzetten en af en toe wat tikkies uitdelen. Uiteindelijk was het de wedstrijd tegen de Groene Oase wat ons het eerste punt opleverde. De vierde dag was in Woudenberg bij de Valleitrekkers. Deze avond konden we alle ploegen goed tegenstand bieden en behaalden we een gelijkspel tegen de tien jongens van Streefkerk jeugd. De bonus voor ons kwam in de laatste wedstrijd tegen de 9 van Decoratiebeton. Twee mooie overwinningen zorgden er ook nog voor, dat we als tiende (van de 12) deze avond eindigden. Dan is het toch leuk om te zien dat er echt een stijgende lijn in zit. Op zaterdag 27 augustus vind de laatste competitiedag bij ons in 's-Gravenzande plaats.

 
 

Geplaatst op: 29-05-11

Geboortenieuws

Op vrijdag 27 mei zijn Alex en Chantal trotse ouders geworden van een zoon, Sven. Bij deze wensen we hun namens de vereniging veel geluk en gezondheid toe.

 
 

Geplaatst op: 05-04-11

Snerttoernooi

Op vrijdagavond 1 april vond het jaarlijkse snerttoernooi plaats. Met 7 ploegen, waaronder de Spoortrekkers uit Hoevelaken, hadden we ondanks veel afmeldingen toch een goed gevuld programma. De Spoortrekkers gingen er met de eerste plaats vandoor, gevolgd door de Coniferenrukkers op de tweede plaats. De derde plaats was een ingewikkeld verhaal. Drie ploegen met een zelfde puntenaantal. Daarna beslissingswedstrijden die ook gelijk eindigden. Gezien het tijdstip (half 11) werd er toen maar naar het onderling resultaat gekeken. Dit was voor de Triomaatjes het gunstigst. Pech dus voor de Bunder en de Sokkies. Voor Last Man Standing was het de vuurdoop op een grasbaan. Het begin was veelbelovend met een knap gewonnen punt tegen de Spoortrekkers. Daarna viel het niet mee en werd alleen nog twee keer gewonnen van de Rita Hovink fanclub.

 
 

Geplaatst op: 19-03-11

Zwaar avondje katroltrekken

Na het touwdouwen van enkele weken geleden stond er nu weer iets speciaals op het programma: katroltrekken. Locatie was in Maasland onder de overkapping bij de Groene Oase. Twee ploegen staan naast elkaar en het touw loopt via een katrol. Zo sta je dus naast elkaar te touwtrekken en kan je de tegenstander van dichtbij in de gaten houden. Met een afvaardiging van de Coniferenrukkers, Last Man Standing en een mixploeg van de Bunder waren we goed vertegenwoordigt. Een zware avond in een zwaar grondje, waarbij het kantverschil wel opviel. De Bunder begon goed met enkele overwinningen, maar kon zeker na de slijtageslag tegen de Hoveniers weinig meer uitrichten en verloor op het einde het zicht op een eerste plaats. De Coniferenrukkers konden wel goed meekomen, maar kwamen in een paar partijen te kort. Last Man Standing had in het begin veel moeite met de meer ervaren ploegen, maar begon halverwege aan een opvallende opmars. De laatste wedstrijden tegen de Bunder en Coniferenrukkers werden zelfs knap gewonnen. Een compliment voor deze ploeg. Uiteindelijk was het de ploeg van Welvreugd die won. De Bunder pakte toch nog de derde plaats met 5 punten. Last Man Standing en de Coniferenrukkers behaalden beide 4 punten en eindigden op de gedeelde vierde plaats met nog twee ploegen.